ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΝΟΥ💔
Υλικά: για 35 άτομα
Χρόνος προετημασίας: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Συστατικά
- Υλικά για μια φόρμα του κέικ 28εκ.
- 500 γρ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 400 γρ. εβαπορέ Νουνού Γεύσεις Σπιτικές
- 250 γρ. Νουνού βούτυρο
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 150 γρ. Φουντούκια
- 50 γρ. Ζάχαρη (για το καραμέλωμα)
- 3 Αυγά
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. Κουβερτούρα 55%
- 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. Μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Παράλληλα προετοιμάζουμε τη φόρμα αλείφοντας τη με βούτυρο και πασπαλίζοντας τη
με λίγο αλεύρι ώστε να πιάσει παντού. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την ξανά
χρησιμοποιήσουμε.Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να γίνει καραμέλα. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφού καλυφτούν με καραμέλας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
Αφού γίνει αυτό, σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του φτερού στο μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το βούτυρο με την ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να πάρει την μορφή κρέμας.
Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα προσθέτοντας το επόμενο μόνο όταν ενσωματωθεί το προηγούμενο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, έπειτα το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και στη συνέχεια το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τα φουντούκια που καραμελώσαμε προηγουμένως.
Χτυπάμε ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Αδειάζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω από δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να βράσει.
Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ προσθέτουμε τη σοκολάτα αφού πρώτα τη σπάσουμε σε κομμάτια και το μέλι.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας
σπάτουλας σιλικόνης ώστε να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να
κρυώσει πριν καλύψουμε το κέι
Πηγή : https://www.stronoumetrapezi.gr
Πηγή : https://www.stronoumetrapezi.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου