ΤΟΥΡΤΑ M&M΄S Η SMARTIES :
Εάν κάνετε παιδικό πάρτι και ψάχνετε την συνταγή για μια τέλεια τούρτα, δείτε την συνταγή της τούρτας smarties. Αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά!
Yλικά
Για την μούς :
1 φακελάκι γιώτης super mousse γεύση βανίλια ή σοκολάτα
1 ποτήρι μικρό (250ml) γάλα φρέσκο
1 ζαχαρούχο γαλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Για την μούς :
1 φακελάκι γιώτης super mousse γεύση βανίλια ή σοκολάτα
1 ποτήρι μικρό (250ml) γάλα φρέσκο
1 ζαχαρούχο γαλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Παντεσπάνι σοκολάτας :
9 αβγά
270γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
100γραμμ. αλεύρι μαλακό
100γραμμ. κορν-φλάουρ
50γραμμ. κακάο
40γραμμ. λειωμένο βούτυρο κρύο
Σιρόπι :
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Βανίλια
Για τη διακόσμηση :
300 gr M&M'S ή smarties
270γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
100γραμμ. αλεύρι μαλακό
100γραμμ. κορν-φλάουρ
50γραμμ. κακάο
40γραμμ. λειωμένο βούτυρο κρύο
Σιρόπι :
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Βανίλια
Για τη διακόσμηση :
300 gr M&M'S ή smarties
6-7 πακέτα kit kat βάλτε τα στο ψηγείο για να είναι σκληρά
50εκατ. φαρδιά κορδέλα
Η συνταγή
Πάντεσπανι:
1. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 175ο C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο 2 ταψιών 22 εκατοστών διαμέτρου και ύψους 5 εκατοστών.
2. Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.3. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, για να βάλουμε από πάνω μια δεύτερη κατσαρόλα μικρότερη και να δημιουργήσουμε μπαιν-μαρι.
4. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός στη δεύτερη κατσαρόλα τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.
5. Μεταφέρουμε το μίγμα των χλιαρών αβγών, στο μίξερ, και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στην 3η ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα στη 2η ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν.
6. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, 2 φορές το κακάο μαζί με το αλεύρι και το κορν-φλάουρ.
7. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, λίγο-λίγο το αλεύρι με το κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά για να ενωθούν. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Μοιράζουμε το μίγμα στα 2 ταψιά και τα φουρνίζουμε για 35 λεπτά περίπου.
9. Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσουν και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε για λίγο σε σχάρα για να αναπνεύσουν.
Σιρόπι :
1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. (Ο χρόνος θα μετρήσει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).
2. Βάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνετε την βανίλια, το ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Μούς:
Τοποθετείτε τη ζαχαρούχο και το εβαπορέ στη κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ τη super mousse με το φρέσκο γάλα που αναφέρω και όχι με τη ποσότητα που αναγράφει η συσκευασία μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το παγωμένο ζαχαρούχο και χτυπάτε για 3-4 λεπτά.
Τέλος προσθέστε και το παγωμένο εβαπορέ και χτυπήστε πάλι μέχρι ν'αφρατέψει το μείγμα.
Συναρμολόγιση :
1.Βγάζουμε τα Kit-Kat από το ψυγείο, ανοίγουμε τις συσκευασίες και τα
χωρίζουμε στα 2 με προσοχή, για να μην έχουμε απώλειες. Τα αφήνουμε
στην άκρη.
2. Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα 2. Αυτό το κάνουμε, ή με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή ακόμα καλύτερα με μια ανθεκτική κλωστή, κινώντας τη σαν πριόνι.
Σημ: Τη μους θα την απλώσετε σε 2 πάτους και θα καλύψετε και την τούρτα ολόκληρη. Γι’ αυτό, να προσέχετε με την ποσότητα που θα βάλετε σε κάθε στρώση, για να σας φτάσει.
3. Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε ελαφρώς, του απλώνουμε ένα μέρος από τη μους σοκολάτας και ακουμπάμε από πάνω τον δεύτερο πάτο. Τον σιροπιάζουμε και του απλώνουμε το δεύρο μέρος μους σοκολάτας. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο, που μόνο τον σιροπιάζουμε. Τον τέταρτο πάτο, εγώ δεν τον χρησιμοποιώ. Εσείς αν θέλετε βάλτε τον αλλά προσέξτε να σας φτάσει η μους.
4. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και κολλάμε γύρω-γύρω τις σοκολάτες.
5. Δένουμε απαλά γύρω από τις σοκολάτες την κορδέλα και κάνουμε ένα ωραίο φιόγκο.
6. Μετά πέρνουμε τα smarties ή τα M&Ms και τα απλώνουμε γιανα πάνε παντού
7.Μετά την βάζουμε στην συντήριση
2. Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα 2. Αυτό το κάνουμε, ή με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή ακόμα καλύτερα με μια ανθεκτική κλωστή, κινώντας τη σαν πριόνι.
Σημ: Τη μους θα την απλώσετε σε 2 πάτους και θα καλύψετε και την τούρτα ολόκληρη. Γι’ αυτό, να προσέχετε με την ποσότητα που θα βάλετε σε κάθε στρώση, για να σας φτάσει.
3. Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε ελαφρώς, του απλώνουμε ένα μέρος από τη μους σοκολάτας και ακουμπάμε από πάνω τον δεύτερο πάτο. Τον σιροπιάζουμε και του απλώνουμε το δεύρο μέρος μους σοκολάτας. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο, που μόνο τον σιροπιάζουμε. Τον τέταρτο πάτο, εγώ δεν τον χρησιμοποιώ. Εσείς αν θέλετε βάλτε τον αλλά προσέξτε να σας φτάσει η μους.
4. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και κολλάμε γύρω-γύρω τις σοκολάτες.
5. Δένουμε απαλά γύρω από τις σοκολάτες την κορδέλα και κάνουμε ένα ωραίο φιόγκο.
6. Μετά πέρνουμε τα smarties ή τα M&Ms και τα απλώνουμε γιανα πάνε παντού
7.Μετά την βάζουμε στην συντήριση


Πήγη: https://paizoumemazi.blogspot.gr/2016/01/smarties.html
κα https://lifesharing.gr/2017/1/12/paneukoles_tourtes_gia_paidika_genethlia/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου