Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα
- Μερίδες 20
- Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συστατικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γραμμάρια Βιτάμ
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 1 μέτριο αυγό
- 0.12 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 1/3 πακέτο Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 180 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το μίγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και “κόβουμε” μικρούς δίσκους στο χαρτί.
- Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.
Πήγη: http://www.vitam.gr/recipes/detail/104178/1/Μπισκότα-Σοκολάτας-Γεμιστά-με-Κρέμα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου