- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΦΕ

Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα

 Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
  • 1 μέτριο αυγό
  • 0.12 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 1/3 πακέτο Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 180 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το μίγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και “κόβουμε” μικρούς δίσκους στο χαρτί.
  6. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά  και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
  7. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
  8. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.
 
 Πήγη: http://www.vitam.gr/recipes/detail/104178/1/Μπισκότα-Σοκολάτας-Γεμιστά-με-Κρέμα
 
 

Σχόλια