- ΠΑΝΑΚΟΤΑ



ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Φτιάξε τη δική σου πανακότα

Τι θα χρειαστούμε:
3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στικ βανίλιας ανοιγμένο
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι φράουλας, σοκολάτας, ή κερασιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο κρύο γάλα τη σκόνη της ζελατίνης και την αφήνουμε να μαλακώσει περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το γάλα με τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και να απορροφηθεί τελείως από το γάλα. Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να πάρει βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας ή το στικ της βανίλιας μαζί με το αλάτι στο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να απορροφηθούν από το μείγμα. Δουλεύουμε πάντοτε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας το μείγμα μας να κάψει μεν αλλά να μη βράσει δε. Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει στικ βανίλιας, το αφαιρούμε από το μείγμα.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε το μείγμα στα ποτηράκια της πανακότας, το αφήνουμε πάνω σε ένα τραπέζι και σε θερμοκρασία δωματίου, για να «ηρεμήσει». Μετά, το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 6 ώρες. Τέλος, αφού βγάλουμε τα ποτηράκια της πανακότας από το ψυγείο, γαρνίρουμε με το σιρόπι της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.




Πήγη: https://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/758744/ftiaxe-ti-diki-soy-panakota


Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/
Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/

Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/
Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/

Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/

Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/
Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/
Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.


Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/saragli-me-pagoto/

Σχόλια