1. Φτιάχνουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Έφτιαξα μιάμιση δόση και
έβγαλα 4 πάτους 20 εκ. διάμετρο, που ήταν ένα ωραίο ύψος και φάρδος για
τη συγκεκριμένη τούρτα. Η Ιωάννα ζήτησε μπλε το κέικ, οπότε έβαλα στη
ζύμη λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει το χρώμα που ήθελε. Το
αφήνουμε να κρυώσει καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστα και φτιάχνουμε ένα κορδόνι, πιο χοντρό
από τη μια άκρη και πιο λεπτό στην άλλη. Βάζουμε το λεπτό κομμάτι στη
μύτη από το καλαμάκι και ξεκινάμε να τυλίγουμε ώστε να φτιάξουμε το
κέρατο. Το καρφώνουμε σε ένα φελιζόλ να στεγνώσει. Δείτε το βίντεο για
να καταλάβετε καλύτερα.
3. Βάφουμε το κέρατο χρυσό. Είχα χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη, το
οποίο διέλυσα σε λίγη βότκα. Με το πινέλο έβαψα το κέρατο, με προσοχή να
καλυφθεί όλο
4. Τα αυτιά μπορείτε να τα κάνετε είτε ελεύθερα με το χέρι (όπως εδώ), είτε
με κουπ πατ όπως φαίνεται στο βίντεο. Δίνουμε το σχήμα και βάφουμε το
εσωτερικό όπως βάψαμε και το κέρατο. Καλό είναι να έχετε πχ τη φόρμα του
κέικ κοντά, να τα ακουμπήσετε πάνω για να έχετε άποψη για το ύψος τους
(μη γίνουν πολύ ψηλά ή πολύ κοντά). Το υπολογίζουμε με το μάτι, να
φαίνεται ωραίο.
5. Ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι ζαχαρόπαστα και με μαχαιράκι κόβουμε ώστε να
κάνουμε το σχήμα των ματιών. Μπορείτε να φτιάξετε σε χαρτί το
περίγραμμα για να μπορέσετε να κάνετε και τα δυο ίδια, ή επίσης μπορείτε
να πλάσετε κορδονάκι ζαχαρόπαστας και να βάλετε έξτρα μικρά κορδονάκια
για τις βλεφαρίδες. Όπως βολεύεστε! Τα βάφουμε από πάνω με μαύρο χρώμα
ζαχαροπλαστικής (εκτός και αν έχετε ήδη μαύρη ζαχαρόπαστα)
6. Φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα. Εμείς βάλαμε μέσα κι έξω βουτυρόκρεμα (που
αρέσει ιδιαίτερα στην Ιωάννα). Το σύνολο βγήκε εντέλει κάπως γλυκό. Αν
το έφτιαχνα ξανά θα έκοβα ζάχαρη από το κέικ.
7. Αρχίζουμε τη συναρμολόγιση. Παίρνουμε τον ένα πάτο και απλώνουμε βουτυρόκρεμα.
8. Κάνουμε το ίδιο και για τους άλλους τρεις. Προσέχουμε να βάλουμε τον τελευταίο πάτο ανάποδα, έτσι ώστε να είναι εντελώς ίσιος.
9. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση βουτυρόκρεμα παντού, ώστε να ισιώσει και να
καλύψει και όλα τα ψίχουλα. Έτσι δε θα μας βρωμίσει με ψίχουλα το τελικό
αποτέλεσμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.
10. Βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα παντού. Θέλουμε να
έχουμε ένα αποτέλεσμα λείο και ομοιόμορφο. Βοηθάει να έχουμε δίσκο που
γυρίζει, σωστή σπάτουλα και ένα εργαλείο που κάνει ίσια τη βουτυρόκρεμα
(εδώ κάνει ακόμα και ένας χάρακας, από αυτούς τους μεγάλους που είναι
ορθή γωνία).
11. Την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα την χρωμάτισα με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής,
σε διάφορες εντάσεις, για να πετύχω πολλές αποχρώσεις. Τις έβαλα σε
κορνέ με διαφορετικές μύτες, μικρότερες και μεγαλύτερες, για ποικιλία
στις ροζέτες μου.
12. Φτιάχνουμε την κόμη του μονόκερου. Με το κορνέ κάνουμε μια μεγάλη ροζέτα στο κέντρο (ανάμεσα εκεί που θα βάλουμε τα μάτια),
13. Καλύπτουμε όλο το επάνω μέρος με μικρές και μεγάλες ροζέτες
14. Και μετά συνεχίζουμε τις ροζέτες προς τα κάτω και διαγώνια (σα να έχει
φέρει το μαλλί στο πλάι...). Φροντίζουμε να κλείσουμε όλα τα κενά
ανάμεσα στις ροζέτες με μια πιο μικρή μύτη στο κορνέ μας.
15. Τον υπόλοιπο στολισμό εμείς τον κάναμε την επόμενη μέρα. Επειδή φοβόμουν
πως στο ψυγείο η ζαχαρόπαστα θα ιδρώσει (και τόσο ψηλή τούρτα δεν
μπορούσα να την κλείσω καλά), τελειώσαμε την τούρτα λίγο πριν να αρχίσει
το πάρτι και την αφήσαμε έξω (δεν παθαίνει τίποτα για μερικές ώρες
εκτός ψυγείου). Είχα κρατήσει στην άκρη όση βουτυρόκρεμα είχε
περισσέψει, σε ένα κορνέ με μικρή μύτη αστεράκι.
16. Βάζουμε το κέρατο και τα αυτιά. Η βουτυρόκρεμα είχε παγώσει αλλά δεν
ήταν πρόβλημα, με λίγη πίεση μπήκαν και μετά με το κορνέ έβαλα εδώ κι
εκεί αστεράκια βουτυρόκρεμας και καλύφθηκαν όλα.
17. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κουφετάκια πολύχρωμα, τρούφα πολύχρωμη και ό,τι
άλλο μας αρέσει. Εμείς βάλαμε και μερικά βατόμουρα και μύρτιλλα. Και
φυσικά βάζουμε και τα μάτια! Αν έχουν σκληρύνει πολύ τα μάτια, θέλει
προσοχή να μη σπάσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου