Σοκολατένια macarons με γέμιση κρέμας
Υλικά:
- 3 αυγά
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1¼ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- ¼ φλιτζάνι σπασμένα μπισκότα σοκολάτας
- 2 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρης σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- ½ φλιτζάνι κρέμα απ’ το μπισκότο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ºC.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά να γίνουν αφρώδη.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν μικροί κόκκοι.
- Ρίχνουμε τη σκόνη ζάχαρης, ψίχουλα μπισκότων, αλεύρι αμυγδάλου και σκόνη κακάου.
- Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικές σακούλες και τις κόβουμε από την μια άκρη.
- Σχηματίζουμε τα μπισκότα σ’ ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά έως μία ώρα, έως ότου δεν είναι πλέον βρεγμένα στην αφή.
- Την ίδια στιγμή κάνουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας το βούτυρο, τη ζάχαρη σε σκόνη, την κρέμας μπισκότων, τη βανίλια και το γάλα σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσουν. Την τοποθετούμε σε μια σακούλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν τα μπισκότα είναι ξηρά στην αφή, ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά πριν τα γεμίσουμε. Ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας κρέμα σε ένα macaron και τοποθετούμε ένα άλλο από πάνω
- Τα macarons φυλάσσονται στο ψυγείο. Απολαύστε!
Πήγη: https://ipop.gr/sintages/glika/sokolatenia-macarons-gemisi-kremas-video/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου