ΠΑΓΩΤΟ KINDER BUENO

Υλικά
170 γρ Nutella
5 σοκολάτες Kinder Bueno
260 γρ γάλα φουντουκιού
3 κρόκοι
120 γρ ζάχαρη άχνη
160 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε 3 κ.σ. γάλα, προσθέτετε 50 γρ. Noutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τους 4 κρόκους αβγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και γίνει μια αφράτη κρέμα. Ρίχνετε μέσα στο μπολ και το ζεστό μείγμα γάλα-Nutella και τα ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε καλά με αβγογδάρτη ή μίξερ χειρός ώστε να έχετε πλήρως ομογενοποιημένα υλικά.
- Βάζετε το μεταλλικό μπολ στη κατάψυξη να παγώνει. Κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
- Μόλις έχετε ένα μαλακό παγωτό, προσθέτετε τα 100 γρ. Nutella [*] -σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένη μπεν μαρί ή για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει- και τα θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 μπάρες Kinder Bueno και ανακατεύετε με μια μεταλλική κουτάλα. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες [ανάλογα με το καταψύκτη σας]. Όταν σερβίρετε, γαρνίρετε με θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 υπόλοιπες μπάρες και με Nutella μαλακωμένη.
[*] Κρατήστε προαιρετικά λίγη από τη Nutella ή χρησιμοποιήστε extra Nutella για γαρνίρισμα όταν σερβίρετε.
Πήγη:https://www.sintayes.gr/syntages/pagoto-kinder-bueno/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου