- RAINBOW CUP CAKES


Rainbow Cup Cakes



colorburst-cupcakes-on-platter 

Image

Υλικά συνταγής


1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανίλιες σκόνη)
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνουμε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα.
2. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο. Ρίχνουμε τη βανίλια.

3. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα. Ισομοιράζουμε  το μείγμα, σε 6 διαφορετικά μπολάκια ,χρωματίζουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Image 

1ο μωβ
2ο-μπλε
3ο-πράσινο
4ο-κίτρινο
5ο-πορτοκαλί
6ο-κόκκινο.
Αν δεν έχουμε από όλα τα χρώματα, τα φτιάχνουμε ως εξής:
το μωβ ανακατεύοντας μπλε και κόκκινο
το πράσινο ανακατεύοντας μπλε και κίτρινο
το πορτοκαλί ανακατεύοντας κόκκινο και κίτρινο
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε  να μην φτιάξετε και τα 6 χρώματα, να κάνετε μόνο 3 ή 4.Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα χαρτάκια με τα διάφορα χρώματα.
Πρώτα στρώνουμε μια στρώση με μωβ χρώμα.
Στη συνέχεια μια στρώση με μπλε χρώμα.
Συυνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και τελειώνουμε με το κόκκινο.
Βάζουμε περίπου 1 κ.γ από κάθε χρώμα. Ψήνουμε για 20΄-23΄. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.

4. Τα αφήνουμε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

5. Γαρνίρουμε  με λίγη σαντιγύ και χρωματιστή τρούφα,με σπασμένες καραμέλες, με πολύχρωμα κουφετάκια.
rainbow-cupcake-photo 


 Πηγή: https://becreativemom.wordpress.com/2013/11/04/χρωματιστα-cupcakes/


Σχόλια