Γλυκό ρολό φράουλας
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 160 γρ κοσκινισμένη
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 150 γρ κοσκινισμένη
Νερό 2 - 3 κουταλιές σούπας προαιρετικά
Για την κρέμα
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την γέμιση
Μαρμελάδα φράουλα 300 γρ
Φράουλες για διακόσμηση
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι : Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με
το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη
ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια
σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το αλεύρι μας με το μείγμα
. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και
αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά
μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το
παντεσπάνι.Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 –
3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το
αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ , προσθέτοντας
σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία ,
σφιχτή σαντιγί.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας
όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που
ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο
ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη,
διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.
Πηγή: http://www.mykonosdaily.gr/new/5164_gliko-rolo-fraoulas
και chefoulis.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου