- ΡΟΛΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

 

Γλυκό ρολό φράουλας

Γλυκό ρολό φράουλας 

 

Υλικά:
 
Για το παντεσπάνι
 
Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 160 γρ κοσκινισμένη
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 150 γρ κοσκινισμένη
Νερό 2 - 3 κουταλιές σούπας προαιρετικά
 
Για την κρέμα
 
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
 
Για την γέμιση
 
Μαρμελάδα φράουλα 300 γρ
Φράουλες για διακόσμηση
 
 
Οδηγίες
 
Για το παντεσπάνι : Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους.
 
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί  όλο το αλεύρι μας με το μείγμα . Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το παντεσπάνι.Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για την κρέμα : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ , προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.
 
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.
 
 
Πηγή: http://www.mykonosdaily.gr/new/5164_gliko-rolo-fraoulas
και   chefoulis.gr
 
 
 
 

Σχόλια