ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:
250 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
400 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
200 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
400 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε
μία κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα. Ανακατεύετε
τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Την
τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να
βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε
άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
Ρίχνετε
τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιείτε πολύ καλά και αφήνετε έως ότου
η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνετε την
παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτετε και τα γλυκά του
κουταλιού καλά στραγγισμένα και αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα
μεταλλική. Την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Μπορείτε να ρίξετε από πάνω σιρόπι σοκολάτας.
Πήγη: https://www.mama365.gr/17802/spitiko-pagoto-sokolata-se-5-kolasmenes-syntages.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου